Peștele mult mai sănătos decât somonul: Costă și mai puțin. Somonul are reputația de a fi cel mai sănătos pește. Dar un pește semnificativ mai ieftin nu are mai puține beneficii decât somonul scump sau fructele de mare exotice, relatează Dr. Elena Solomatina.
Ea spune că acest produs este excelent pentru cei care încearcă să respecte o dietă sănătoasă. Expertul explică în detaliu de ce heringul este mai bun decât somonul scump.
Heringul este bogat în acizi grași polinesaturați omega-3. Datorită acestui fapt, ajută la normalizarea tensiunii arteriale, la reducerea nivelului de colesterol „rău” și la protejarea împotriva aterosclerozei. În plus, heringul poate combate inflamația din organism.
CITEȘTE ȘI: Nutriționist Mihaela Bilic dezvăluie: Ce se întâmplă dacă mâncăm pește dimineața, la prânz și seara
Cu toate acestea, principalul lucru este să nu mâncați prea des hering sărat. Sarea poate crește într-adevăr tensiunea arterială. Heringul conține acizi docosahexaenoic și eicosapentaenoic. Acești compuși promovează buna funcționare a creierului și întăresc funcțiile cognitive. În plus, heringul ajută la reducerea riscului de demență și a altor tulburări neurodegenerative.
Acizii omega-3 din produs întăresc, de asemenea, sistemul nervos și reduc nivelul de stres.
În ultimii ani, s-a vorbit mult despre beneficiile vitaminei D. Este deosebit de important în sezonul rece să consumăm produse, deoarece atunci lipsește lumina soarelui.
Vitamina D ajută la întărirea sistemului imunitar, menține tonusul muscular și susține glanda tiroidă. În plus, acest nutrient reduce riscul de osteoporoză și ajută la reglarea tensiunii arteriale.
Heringul conține o doză puternică de vitamina B12: 4-5 nevoi zilnice per porție de 100 de grame. Această vitamină ajută la prevenirea anemiei și menține vâscozitatea sângelui.
Heringul este bogat în seleniu. Seleniul este un antioxidant puternic care luptă împotriva radicalilor liberi și protejează celulele de îmbătrânirea prematură. În plus, acest mineral este important pentru un sistem imunitar puternic.
Pentru ca heringul să fie cu adevărat benefic organismului tău, trebuie combinat cu alimentele potrivite. Experții nu recomandă consumul de pește în același timp cu alte surse de proteine – combinația va fi greu de digerat, mai ales dacă aveți deja probleme digestive. De aceea, este mai bine să nu amestecați heringul cu ouă, brânză și alte produse lactate.
CITEȘTE ȘI: Oamenii de știință: Acest pește prelungește viața
În plus, în anumite condiții, medicul recomandă evitarea heringului. De exemplu, femeile însărcinate și cele care alăptează ar trebui să fie atente cu acesta. Heringul poate provoca reacții alergice.